adhd

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/07/2002 | 15:13 | מאת: דפנה

שלום. שאלתי היא מה הבטויים של ADHD בגיל מבוגר? מאילו מגבלות סובלים - האם אפשר לקבל רישיון נהיגה ולתפקד באופן נורמלי? האם זה גנטי? האם זה משהו שיכול להפריע במציאת עבודה וכו' תודה.

ישנם מבוגרים רבים עם ADHA אשר לא אובחנו מכוון שאבחנה זו לא הייתה קיימת בעבר - המושג היפראקטיביות נכנס רק בשנות ה- 70 והחיבור להפרעות קשב אף מאוחר יותר. מידת הקיפקוד של אותם האנשים קשורה לחומרת התופעה וליכולת האישית להתמודד עם הקשיים. ישנם נערים אשר אינ מתפקדים באופן עצמאי (מעטים), לרוב הבוגרים לומדים להתמודד עם הקשיים ויכולים לבצע כל תפקוד (להזכירך, אין מדובר על קושי קוגניטיבי או אינטליגנציה מוגבלת, אלו אנשים עם מנת משכל ממוצע) על כן, יכוךים לקבל רשיון נהיגה, וכו' באשר לגנטיקה לא ידוע לי, אך ידוע שזו תופעה שכיחה יותר בבנים ו"רצה" במשפחות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה