בן שנה וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/07/2002 | 05:05 | מאת: בינה

שלום רב בני בן השנה וחמישה חודשים. אומר: אבא, אמא (א' בפתח לא בחיריק) שם המטפלת, אוטו, אמבטיה, אפצ'י( לאחר התעטשות שלנו..) מזמזם עם קלטות הוידיאו ומבין הוראות שנותנים לו (כמו: תביא את הצעצוע לאמא). הוא נמצא רוב שעות היום עם אמא והמטפלת שדוברת אנגלית (אנחנו חיים בחו"ל). ברצוני לדעת האם הוא מדבר "מספיק" לגילו? האם העובדה שהוא נמצא עם מטפלת דוברת אנגלית (שיודעת מס' מילים בעברית) עלולה להאט את קצב התפתחות השפה? כיצד עלי להעשיר את שפתו (לא מתעניין בהקראת סיפורים מספר אלא רק בתמונות ובדיפדוף)? בתודה מראש, בינה

עינני באתר שלינאי התקשורת בישראל: www.ishla.org.il יש שם גם פרק על דו לשוניות. תאורך מתאים לילד צעיר, כפי שמתואר ושתי שפות בדר"כ אינם מהווים בעיה לילד עם התפתחות תקינה. תעקבו אחר התפתחותו ואם תרגישו שבפרק זמן מסויים אין שינוי או התקדמות יש לפנות לאיבחון ויעוץ מקצועי, אבל כעת נראה לי מוקדם מדי!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה