דיבור גיל שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/07/2002 | 14:03 | מאת: דנה

ביתי בת שנה ו-11 חודשים. בחודשיים האחרונים נתנה קפיצה בהתפתחותה השפתית, הוסיפה מילים רבות ביניהם הרבה פעלים (בואי זוזי להוציא וכו) הוסיפה את המילה אני ושלי וכן בימים האחרונים החלה לשאול מה זה? מצרפת כחודשיים מילים למשפטים קצרים. בתוך המשפטים מוםיפה המון מילים לא ברורות וחוזרת עליהן (כך שזו מילה ולא סתם קשקוש). הרבה מהמילים כוללים רק הברה (להוציא-צי, בקבוק -בואי,אריה-איה). האם התאור הנ"ל מתאים לגיל? מתי ניתן לצפות לדיוק ושפור בהגיה ואיך ניתן לעזור לה? היא אינה מגלה עניין בלשמוע סיפור או להצביע על תמונות בספר - שאני מנסה לשבת איתה היא "משתלטת" על הספר מדפדפת לעיתים מציינת במילה מה היא רואה (ללא הצבעה על התמונה) האם זו התנהגות תקינה? במעכב אצל רופא אא"ג מגיל שנה עקב המצאות נוזלים באזניים גם בבדיקה השבוע נמצאו נוזלים בכמות קטנה בשני האזניים, ונמצאה ירידה קלה בשמיעה. כיוון שאינה סובלת מדלקות וכמות הנוזלים קטנה אינה מועמדת להתערבות במצב. עד כמה לדעתך משפיעים הנוזלים לשיבושים המתוארים? בתודה מראש ויישר כח על האתר הנהדר

יכולה להיות השפעה במידה ויהיה שינוי לרעה בשמיעתה של ביתך, לכן חשוב להמשיך להיות במעקב רפואי. מבחינה שפתית הינך מתארת שלבים בהתפתחות הנורמלית של השפה ועד כאן אין משום לדאגה. תוכלי להעזר בשבלת מידע באתר הבית של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה