דיבור מהיר ובליעת מילים בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/07/2002 | 19:53 | מאת: Iirion Claus

שלום רב, חברה שלי (בת 19) מדברת מאוד מהר עד כדי בליעה של מילים. הדבר מקשה עליה מאוד בתקשורת עם אחרים, כיוון שאנשים איתה היא מדברת מבקשים ממנה לחזור על אותו משפט פעמיים או שלושה; לפעמים היא מתייאשת לגמרי ומוותרת על משפט מסויים אותו היא לא מצליחה להעביר ("לא משנה", "זה לא חשוב") ויש להתעקש עד שהיא תסכים להגיד אותו שוב. היא סובלת מהבעיה עוד מגיל צעיר. למי ניתן לפנות כדי לעזור לה בנושא? האם מאוחר מדי כדי לטפל בכך? בתודה מראש, אל-עד

מתוארת התנהגות וכמובן צריך לבחון אותה במכלול האישיות של חברתך, אך בהחלט ובמידה והיא מעוניינת בכך היא תוכל לפנות לקלינאי תקשורת ולברר האם ניתן לשנות הרגל זה של "דיבור חטוף", דבר לא פשוט ותלוי ברצונה ומוטיבציה לאמץ לעצמה הרגלי בידור שונים ואולי יעילים יותר אשר מחייבים מודעות ונכונות לשינוי. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה