דיבור ויכולת שכלית

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/04/2002 | 21:34 | מאת: דנה

האם יש קשר בין הגיל בו ילד מתחיל לדבר, רמת התחביר בגיל מסויים (הכוונה שנה וחצי עד שנתיים) יכולת הרכובת משפטים אוצר מילים ובין יכולתו השכלית של הילד בעתיד? האם דיבור לפני גיל שנה ומשפטים בגיל שנה וחצי יכול לנבא מחוננות?

התפתחות שפ ה מוקדמת מיצגת התפתחות תקינה, ולא מתחת לנורמה. באשר למחוננות יכול אולי, אבל לא חייב להיות סימן מוקדם. במחוננות יש השפעה על המשך ההשקעה בילד, מצד ההורים ועל היכולות הבאות לביטוי בתפקודים רבים, אשר רמת התפתחות שפה הינה רק חלק ממנה. השאלה היא גם בקשר להתפתחות של תפקודים, אסטרטגיות למידה וניצול היכולות הבאות לביטוי. היום ידוע שיש לקחת בחשבות גם את ההתפתחות הריגשית ולא רק את היכלות כדי לנצל את היכולות למצויינות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה