עיכוב בשפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/03/2002 | 08:04 | מאת: אבי

בני בן שנתיים וחודשיים. הוא מדבר בעזרת מילה בודדת בכל פעם. בזמן הדיבור הוא מכפיל ברוב המילים את ההברה האחרונה ומשתמש בסיומת של המילה ומשמיט הברה ראשונה (למשל המילה כדור הופכת לאדור). עם זאת אוצר המילים שלו הוא די טוב ויש לו כ- 150 מילים בשימוש. בנוסף הוא ממעט להשתמש במשפטים אפילו של 2 מילים ויותר. הילד סובל מנוזלים באוזניים בבקור אצל רופא אאג נעשה טיפול - בדיקת BERA - עצב שמיעה תקין אך סובל מנוזלים באוזניים מעת לעת. אשמח לדעת: האם התפתחותו תקינה , מדוע נוהג כך בדיבורו מה מומלץ לעשות . בתודה מראש

נשמע שהנוזלים באוזניים יכולים להיות גורם מעכב. יחד עם זאת בנך רכש מפר רב של מילים, כדאי לעקוב אחר התפתחותו על ידי קלינאי תקשורץ אשר תוכל לכוון ולהדריך, ובעקב לעקוב אחר דגם התפתחותו, האם יש לו אבחנה שמיעתית וזכרון לרצפים, ועוד. פני בבקשה לאיבחון והדרכה, מעקב יכול לתת תשובה לצורך בהתערבות. בומתיים תשתדלי לתת לו אוכל רגיל, אשר יחייב אותו ללעוס היטב, דברי אליו במשפטים ברורים ואל תחזרי על שגיאותיו, גם לא אם זה נחמד. השתדלי להבין אותו כמה שאפשר ותעודדי אותא להשתמש בדיבור.....

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה