מיתר קול משותק

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/03/2002 | 08:13 | מאת: דורית

לבני בן ה- 3.5 מיתר קול משותק (הוא נולד פג והונשם תקופה ממושכת וכתוצאה מכך כנראה נגרם השיתוק). הוא בטיפול מאז גיל שנתיים וקולו עדיין חלש למדי (בבית אין בעייה לשמוע אותו אך במקומות סואנים לא שומעים אותו). כתבתי בעניין זה בעבר לפרידה קורנברוט והיא ענתה לי שבטיפול נכון ניתן להפיק קול כמעט רגיל. מאחר ואין כמעט התקדמות, רציתי לשאול אם ניתן להמליץ לי על מכון או קלינאי תקשורת המתמחה בתחום זה. ושאלה נוספת, נא מר לי שישנה אפשרות שבני ישתמש במגבר. רציתי לדעת באיזה מגבר מדובר, לאן הוא מחובר וכיצד משתמשים בו. תודה מראש.

אשמח להסיע לך, ואך לתת לבנך לנסוץ את המכשיר הנייד, המתאיםפ לשימוש אישי. םני אלי דרך כתובתי בפורום או בטל: 052-555468.

11/03/2002 | 08:06 | מאת: דורית

באמת תודה רבה. בינתיים החלפתי את קלינאית התקשורת. ממכבי נתנו לי קלינאית מאוד צעירה שמעולם לא נתקלה במקרה של מיתר קול משותק. ביקשתי להחליף והגעתי לקלינאית הרבה יותר מנוסה. היא הסבירה לי שבגיל 3.5 כמעט ולא ניתן לשפר את המצב כיוון ששיפור דורש הרבה תרגול שקשה לדרוש מילד בן גילו, אבל לדעתה לקראת גיל 5 הבעיה כמעט תיפתר. בכל מקרה אנחנו ממשיכים אצל הקלינאית החדשה ובינתיים איני מעוניינת להשתמש במגבר. בכל מקרה, אני באמת מודה על נכונותך לעזור.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה