גימגום קל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/03/2002 | 23:31 | מאת: קרין

אני בת 24 וסובלת מגמגום קל האם בגילי אפשר עדיין לטפל בבעיה? ואם כן הטיפול הוא ממושך?

03/03/2002 | 12:26 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

בהלחט ניתן לטפל בגמגום בגילך. עליך לדעת כי בשלב זה, מתוך הנחה שהגמגום "מלווה" אותך מגיל צעיר, לא צפוי שהגמגום ירפא, אך בד"כ ניתן לשפר את חומרת הגמגום ובעיקר את דרכי ההתמודדות החברתית והתקשורתית. לגבי שיטות טיפול. יש מגוון שיטות, ויש חשיבות רבה להתאמת שיטת הטיפול למטופל. קיימות שיטות טיפול העובדות באופן אינטנסיבי למשך של כ-3 שבועות, ולעומתן קיימות שיטות טיפול המבוססות על מפגשים שבועיים ובהן הטיפול אורך מספר חודשים. במידה ותהיי מעוניינת, ניתן לפנות לאגודת קלינאי התקשורת לקבלת מידע על קלינאי תקשורת המתמחים בגמגום באזור מגורייך בטלפון: 9217815 בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה