גימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/02/2002 | 18:50 | מאת: ריקי

שלום, יש לי ילדה בת 3. היא התחילה לדבר באופן נורמלי בגיל שנתיים. עד עכשיו הכל היה בסדר, אך לפני מספר ימים, אני שמתי לב שכשהיא רוצה לומר משהו היא מתחילה לגמגם. לדוגמא - היא רוצה לשתות , היא אומרת "אמא, גם, גם, גם אני רוצה לשתות". או: כשהיא רוצה דבר מה, היא אומרת: "אני נו,נו,נו, נו.... (בחולם, לא בשורוק) רוצה בובה". האם זה נורמלי, האם בגלל שהיא רוצה לדבר הרבה קשה לה לומר הכל ולכן היא מתחילה לגמגם? האם היא צריכה טיפול כל שהוא? אבחון? תודה ריקי

28/02/2002 | 15:36 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

בגיל זה ילדים רבים עוברים דרך שלב של "חוסר שטף התפתחותי". תקלות מסוג זה בשטף הדיבור נראות כאילו הילד יודע מה הוא חושב ועדיין לא החליט מה הוא רוצה לומר, ובד"כ אינן מהוות סיבה לדאגה. לעומת זאת ישנם ילדים אשר בשלב זה מתחילים לגמגם. הגמגום נשמע, בד"כ, יותר מאומץ מחוסר השטף ההתפחותי ויכול לארוך יותר זמן (בין היתר). מתאורך קשה לקבוע באילו קטגוריה נמצאות תקלות השטף של בתך. גם כאשר מדובר בגמגום, במקרים רבים הבעיה חולפת תוך זמן קצר ללא התערבות טיפולית. לכן לא כדאי לפנות לאבחון בשלב זה אלא כדאי להמתין מספר שבועות/חודשים וראות האם הבעיה מחמירה או דועכת. אם לאחר 2-3 חודשים לא ניכרת מגמה של שיפור בדיבורה, כדאי לפנות לאבחון גמגום אצל קלינאי/ת המתמחים בנושא. עם זאת, במידה ונראה לך כי הילדה מוטרדת מדיבורה, או במידה והדבר מקשה עליכם בתקשורת איתה, יתכן וכדאי לפנות לאבחון דיבור כבר בשלב זה על מנת לזהות האם מדובר על גמגום ולהמליץ על דרכי התייחסות אשר יוכלו לשפר את שטף הדיבור. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה