צפייה בטלוויזיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/02/2002 | 19:00 | מאת: שלומית

שמעתי שצפייה בקלטות ווידאו לגיל הרך אינה ממולצת עד גיל שישה חודשים, מאחר והיא עלולה לגרום לקשיים בתיקשורת. האם נכון הדבר? ואם כן, האם הכוונה לעיכוב שפתי? ביתי בת שיבעה וחצי חודשים, ואינה ממלמלת הרבה. אני מקשרת זאת לכך ששמתי אותה לא מעט לצפות בוידאו כשהייתה מאוד קטנה. האם יש סיבה לדאגתי? אשמח אם תפרטו בנושא.

26/02/2002 | 08:41 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

צפיה בטלויזיה, כמו כל דבר אחר, צריכה להעשות במינון מתאים ולא בהפרזה. לא ידוע לי על מחקר מסודר אשר הראה באופן חד-משמעי כי צפיה בטלויזיה בגיל של עד 6 חודשים פוגעת בהתפתחות השפתית או הכללית של ילדים. עם זאת, יש לזכור כי צפיה במסך הטלויזיה היא פעולה פאסיבית (מבחינה תקשורתית) ואינה יכולה להוות תחליף לקשר עם אדם " אמיתי". עליך לזכור שקיימת שונות גדולה בקצב ההתפתחות השפתית בגיל הרך, וישנם ילדים רבים אשר אינם "מדברים" או ממלמלים בכמות רבה בגיל זה. לא הייתי מרחיק לכת ואומר כי יש מקום לחשוב שבתך בת ה 7 חודשים מתעכבת שפתית בשל כך, אולם אם את חוששת שבתך איטית שפתית עליך להשתדל לספק לה יותר גרויים שפתיים (לדבר איתה יותר, לשחק איתה יותר, וכד'...) ואם עדיין נראה לך שהיא איטית מבחינה תקשורתית (לאחר שנבדקה השמיעה שלה ונמצאה תקינה) תוכלי להתייעץ עם קלינאי תקשורת לשם הערכה שפתית בגיל הרך. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה