התפתחות שפתית אצל בני שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/02/2002 | 18:44 | מאת: חפ

שלום יש לי ילדה בת 13 חודשים. היא עדיין אינה הולכת הליכה עצמאית (היא גוררת כסאות ,ועושה צעד או שניים בין רהיטים אבל לא יותר מזה). נראה לי כי גם ההתפתחות השפתית שלה איטית היא אומרת אמא אבא יכולה לשחק ב"תני לי / קחי, וב"קוקו"). היא מצביעה על חפצים או אם שואלים אותה איפה אור היא תצביע לכיוונו אבל... היא לא מדברת מעבר לאבא אמא האם תקין?

18/02/2002 | 08:26 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

התאור שלך בהחלט מתאים להתפתחות תקינה של ילד בגיל 13 חודש. אמנם, יש ילדים המתפתחים יותר מהר מבחינה מוטורית ושפתית, אך השונות בין הילדים בגילאים האלה גדולה מאוד. כלומר, על סמך התאור שלך, אין כרגע סיבה אמיתית לדאגה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה