ליקויי למידה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/02/2002 | 12:52 | מאת: ספיר

שלום, אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה או להפנות אותי למקורות מתאימים. שאלתי כזאת: מה הרלוונטיות של מטה קוגניציה לאבחון וטיפול באנשים בעלי ליקויי למידה? תודה מראש

12/02/2002 | 10:30 | מאת: ד"ר עופר אמיר - קלינאי תקשורת

מטה קוגניציה היא היכולת להסביר ולנתח תהליכי חשיבה ע"י אותו אדם ה"מבצע" את התהליכים הללו. ילדים/מבוגרים בעלי לקויי למידה מתקשים, לעיתים קרובות, באספקט זה של השפה. לכן מרכיב זה נבדק ומוערך אצלם, במהלך האבחון והטיפול. קיים חומר רב על הנושא באינטרנט. חפשי תחת metacognition ותחת learning disabilities בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה