ילדי בן השנתיים טרם מדבר ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/01/2002 | 20:26 | מאת: טובה

בני בן השנתיים וחודשיים טרם מדבר בצורה ברורה. הוא יודע לאמר מילים בודדות אך לא משפטים שלמים.יש לציין כי הוא מוקף חברה של ילדים ומבוגרים והוא מבין כל מילה,משפט ואפילו שיחה ברמה מאוד גבוהה. מדןבר בילד מאוד חכםוהוא מצליח להסביר את עצמו בצורה ברורה כך שגם אנשים שלא כל כך מכירים אותו מבינים אותו. יש לו גם אח ואחות בני 10 ו 6 שמדברים איתו ומשקיעים בו המון.שמיעתו תקינה לחלוטין וכן הוא מפותח מאוד בכל התחומים האחרים אף מעבר לגילו. שאלתי היא מה הסיבה שהוא טרם מדבר בצורה שוטפת וברורה, והאם הוא זקוק לאיזושהיא בדיקה, או שהוא בתווך הנורמה והדיבור יבוא בהמשך. אשמח לקבל תגובות, בתודה, טובה.

נירא לי שתאורך מתאים לדרישות הגיל, כמובן שישנם הבדלים גדולים בגיל זה והוא נשמע בנורמה. במידה ולא תרגישי שיפור לאחר 3-4 חודשים, פני לקבלת הדרכה ויעוץ לקלינאי תקשורת, להערכת תיפקודו וקבלת המלצות למעקב, הדרכה וכו'. תוכל לקבל יותר מידע באתר קלינאי התקשורת www.ishal.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה