בעיית הגיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/01/2002 | 13:04 | מאת: מורה

בתי בת -4 שנים ילדה חכמה ובעלת יכולת ביטוי גבוהה באופן חריג (כך ע"פ דעת כל מי שפוגש אותה). אך היא לא אומרת את האות ר ובמקומה אומרת א (אמזור, ) האם אני צריכה לפנות לקלינאית או שזה יפתר מעצמו .... האם כדאי לתקן אותה אני בד"כ אומרת אחריה בצורה תקנית

ההגה "ר" נרכש אצל מרבית הילדים עד גיל 5, במידה ולא יש מקום להתערבות טיפולית ישירה ומובנת, וזה מה שעושים בטיול בהיגוי. בגיל 4 יכול להיות שתוך הבשלה שפתית ושיפור האבחנה השמיעתית תרכוש את ההגה באופן עצמאי וטבעי. יש לדבר איתה באופן נכון, מבלי להדגיש את האותיות, אלה בדיבור טבעי. אינני יודעת היכן מקום מגוריך, אולי כדאי לפנות לקלינאי תקשורת רק להרשם בתור, כך שאם יש פרק המתנה לטיפול עד שיגיע תורה תהיה בגיל מתאים לטיפול. אם הילדה נבונה במיוחד אפשר לנסות טיפול בגיל 4 וחצי, אבל אל לפני כן.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה