דיבור ילד מעל גיל שלוש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/12/2001 | 13:00 | מאת: גילי

אני אמא לילד בן שלוש וארבע חודשים יש משפטים שהוא מדבר ברור ויש שבכלל לא מבינים אותו. גם לגבי מילים בודדות לא אומר את המילה בשלמותה במקום אות מ אומר אות אחרת וגם לגבי האות ק רציתי לדעת אם צריך ללכת לאבחון של קלינאית תקשורת ואם בגיל הזה יש סיבה לדאגה?

אם ההפרעות הינם עקביות ופוגעות במובנות הכללית, בגיל זה, ניתן בהחלט לפנות לקלינאי תקשורת לאבחון והיא כבר תחליט אם יש מקום להתערבות ישירה על ידי טיפול או מתן הדרכה ומעקב, בשלב זה. בעקרון עדיין מוקדם לדאגה, אך אם אין התקדמות בטחחו של חודשיים, שלושה יש מקום לפניה לקלינאי ולקבלת הדרכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה