סיקול אותיות בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/12/2001 | 09:04 | מאת: רוית

שלום בני בן שנתיים והוא התחיל לדבר בגיל מאוחר יחסית. לפני חודשיים הוא התחיל לחבר מילים למשפטים קצרים. הבעיה היא שהוא נוטה להחליף אותיות במילים , למשל בודי במקום דובי, או לעימ במקום מעיל, ויש עוד המון דוגמאות. לרוב אני מבינה אותו אבל לפעמים אני לא מבינה מה הוא אומר לי. או שהוא בולע את האותיות או שהוא מחליף את ההגיה שלהם, למשל פוטי במקום ביצה. אני רואה איך ילדים בגילו מדברים וזה קצת מטריד אותי שהוא מדבר לא ברור ביחס אליהם. האם אני מטורדת בצדק? יש לציין שהוא ילד מאוד אינלטגנטי ומבין כל שמדברים איתו. יש לו יכולת ריכוז גבוהה יחסית לגיל שלו. מה עלי לעשות? תודה רוית

אם בנך בן שנתיים ומחבר מילים למשפט, הוא איננו מאחר בכלום, הוא מתפתח בקצב בתחום הנורמה, וכן, ישנם ילדים הנוהגים להחליף את סדר ההברות ואם אינך מבינה הכל, אז הוא ישתדל לסדר אותם בסדר המקובל, תביני אותו כמה שאתיכולה ותאפשרי לו לגלות את התקלות ותיקונם בהדרגה. אם בהסתכלות של מספר שבועות או חודשים יש שיפור בדיבורו, אז אין בד"כ מקום לדאגה. אם אין שינוי מעכשין ועד פסח (בערך) אז תוכלי תמיד לפנות לקלינאי תקשורת אשר יאבחן את בנך, יתן לך הדרכה, תיקוב אחר התפתחותו ורק במידת הצורך יחליט להתערב באופן פעיל. המשיכי לעודד אותו לדבר ואל תחזרי על ההחלפות שהוא מבצע, אלה חיזרי על המילה השלמה ונכונה כדי לאפשר לו לשמוע את המילה הנכונה.

26/12/2001 | 08:05 | מאת: רוית

תודה רבה. נרגעתי קצת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה