התאמה למקצוע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/12/2001 | 13:35 | מאת: עירית

אני מעוניינת ללמוד קלינאות תקשורת החל משנה הבאה. קראתי כתבה העוסקת באישה בגיל המעבר שעברה שבץ, ולאחר טיפול של כ-3 שנים, כעת היא יכולה לתקשר עם הסביבה, למרות שהרופאים אשר טיפלו בה , לא העריכו שניתן לשפר את מצבה. כתבה זו מצד אחד ריגשה אותי וגרמה לי להבין את היופי שבמקצוע, אך מצד שני העלתה לי חששות , האם אני באמת מתאימה למקצוע? האם אני סבלנית מספיק? הייתי מעוניינת להתנסות בתחום לפני תחילת לימודיי (בעוד כשנה), האם את יכולה להמליץ על מקומות שבהם ניתן להתנדב / לעבוד? מצפה לתשובתך, תודה מראש, עירית

כנסי לאתר www.ishla.org.il זה אתר קלינאי התשקורת בישראל, ותוכלי ללמוד על המקצוע. במקביל פני למקומות טיפול בסביבת איזור המגורים שלך, ובקשי מהם להשתלב בהתנדבות או תצפית על עבודתם של הקלינאים בהצלחה!

22/12/2001 | 00:02 | מאת: אורנה

פרידה שלום, קראתי בעיתון (ידיעות אחרונות אם אינני טועה) כתבה שעסקה בשיקום הדיבור אצל אשה שעברה ארוע מוחי. אחי עבר אורע דומה ויש לו בעית דיבור קשה. האם הלומדה יכולה לעזור? איפה אפשר לראות אותה? ואיפה קונים אותה? תודה אורנה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה