הפרעה ראשונית בתחום שפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2001 | 23:43 | מאת: גל

בני בן ה-3 אובחן בימים אלו ע"י נוירולוגית התפתחותית כבעל הפרעה ראשונית בהתפתחות השפה כאשר ההפרעה העיקרית היא בתחום הסמנטי. בין היתר, המליצה הנוירולוגית על העברת הילד לגן שפתי. רציתי לדעת יותר על אופי הטיפול בגנים אלו והיכן נמצאים גנים כאלה באיזור המרכז. בתודה מראש,

גן שפתי הינה מסגרת חינוכית מיועדת לילדים עם קשים ברכישת השפה, וההכללה והפניה למסגרת זו הינה באחריות משרד החינוך, לאחר הפניה לועדת השמה של מערכת החינוך. זכאותו להכנס לגן זה מותנה מכוח בחוק לחינוך מיוחד. בגן שפתי יש עבודה אינטנסיבית ומערכתית לקידום מיומנויות השפה, הנעשה על ידי טיפול של קלינאי תקשורת (אינטנסיבי יותר מאשר בשרותי הקופה) ושיתוף עם כל גורמי הטיפול והחינוך בגן (גננת, עוזרת וכו') בנוסף וזה יש מספר ילדים קטן (בין 8-12 ילדים בד"כ ואז הילד זוכה ליחס אישי יותר. כניסה לגן שפתי מגדילה את האפשרותת כי הילד יסגור את הפערים לעומת בני גילו ומגדילה את הסיכוי שיכנס לכיתה א' רגילה. כל החלטה נעשת במשותף בין ההורים למערכת. זכותך לבקש לבקר בגן המיועד וגם להתחיל בטיפול של קלינאי תקשורת ולקב ממנה איבחון והמלצות ייחודיות לתחום השפב, בנוסף לאיבחון של הרופא ואחרים......

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה