מיתר קול משותק

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/12/2001 | 11:13 | מאת: דורית

בני ה ינו פג שהונשם 3 חודשים מיום לידתו (כיום בן 3.5). כתוצאה מכך נגרם שיתוק של אחד ממיתרי הקול שלו. קולו היום צרוד וחלש. הוא בטיפול קלינאית תקשורת ואכן יש שיפור בהפקת הקול. שאלתי היא האם תיתכן בעתיד הפקת קול רגילה למרות שיתוק אחד ממיתרי הקול.

במידה ובנך סובל משיתוק במיתר אחד ובמידה ואיננו סובל ממחלות נוספות יהיה על קלינאי התקשורת לאמנו בהפעלת כוח כך והמיתר הבריא יחצה את קו העמצא ויגרום לסגירה שלמה של מיתרי הקול ובעקבות זאת, לקול צלול ולא צרוד. במידה ויש נזק מרכזי או הקפי המשפיעה על כלל הפעילות שלו יהיה אפשר בשלב יותר מאוחר לשקול ביצוע של ניתוח ל"הזזת" המיתר המשותק לקו העמצא, פעולה זו יכולה להגביל את נפח הנשימה ולדעתי לא מבוצע בילדים צעירים. יש לברר את בריאותם של המיתרים מלבד מהשיתוק אשר רק מציין את חוסר התנועה כלפי קו העמצא. אשמח להמשיך ולשמוע על התקדמותו של בנך. במידה וקולו חלש ניתן לתת לו מגבר קול נייד אשר יסייע לו במצבים של רעש בסביבה, כמו בגן הילדים. בהצלחה בטיפול, וזכרי שיש הרבה מה לעשות ולא להתייאש.

13/12/2001 | 20:16 | מאת: דורית

תודה על תשובתך. במספר בדיקות אנדוסקופיה שערכו לו מצאו כי אין כל מגבלה במיתרי הקול פרט לשיתוק אחד המיתרים. האם מתן מגבר קול נייד לא יהווה בשבילו תמריץ שלילי שלא להתאמץ ולהפיק קול למרות המגבלות. כשהוא צריך לצעוק כדי שישמעו אותו הקול שלו חזק הרבה יותר וע"פ קלינאית התקשורת עלינו להתעקש שידבר חזק. אני סבורה שאם יקבל מגבר הוא יפסיק להתאמץ. מה דעתך?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה