שמיעה פונולוגית

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/12/2001 | 19:51 | מאת: נעמה

בני עבר אבחון אצל קלינאית תקשורת שקבעה שיימת אצלו בשיה בשמיעה פונולוגית. מכיוון שבני בשנה הבאה (מבחינת הגיל) יתאים לכיתה א' ורק התחלנו לטפל בבעיה קיים אצלי חשש שהוא לא כל כך יתאים מכיוון שהדיבור שלו לא בסדר הנכון ז"א הוא עונה לא בדיוק לעניין ולא ברור ממש. האם שמיעה פונולוגית היא סיבה מספקת עבורי לא להעלות אותו לכתה א' או שהאם טיפול שיעבור במהלך השנה הנוכחית (בינתיים עבר 4 טיפולים) יגרמו לו להתאים לבה"ס אשמח לתשובתך נעמה

עדיין מוקדם לקבוע, חכי עד לאחר חופשת פסח ותתיעצי עם הקלינאי. הכוונה לתפקוד שמיעתי, ונקרא אבחנה פונולוגית, ולא שמיעה פונולוגית. זהו תפקוד בסיסי לרכישת הקריאה ועכשיו, בגן חובה זה גיל מצויין לטיפול וקידום. בקשי מהקלינאי לתת לך עבודה לבית ושוחחי גם עם הגננת, בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה