בעיות הגייה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/12/2001 | 12:50 | מאת: נחמה

בתי בת ה- 2.5 הוגה אותיות שונות לא נכון ולכן הדיבור שלה אינו ברור. לדוגמא: "קניקל וקקופ" הם שניצל וקטשופ, . האם צריך ללכת לקלינאי תקשורת כבר בגיל זה?

במידהה ויש שיפור, איטי כמה שיהיה, אין צורך כרגע לפנות לטיפול. האם הילדה אוכלת אוכל מוצק, לועסת ומדברת בלי מוצץ בפה? אם רצונכם בכך, תוכלו לפנות להכרות לקלינאי תקשורת אשר תעקוב אחר התפתחותו ובאותו זמן ידריך אותכם, באופן ספציפי. בגיל זה המטלות בהתפתחות השפה הינם סביב רכישת אוצר מילים ושפה מורכבת עם המון מושגים חדשים, ההיגוי מתפתח במביל ואין צורך או מקום לטיפול ספציפי בתחום זה, בגיל זה. הכלל : הדיבור צריך היות ברור לאנשים מחוץ למשפחה בגיל 3 וחצי, בערך.

09/12/2001 | 14:18 | מאת: נחמה

בגיל זה אין שום בעיית דיבור תני לה שנה ולא תוכלי להפסיק את השטף סבלנות צריך עם ילדים

14/04/2002 | 22:24 | מאת: סילביה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה