שיקום דיבור לאחר CVA ראשון, ורביעי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/11/2001 | 13:20 | מאת: ורדינון

שלום לך, אודה לך אם תוכלי להסביר את תהליכי שיקום הדיבור לאחר CVA: האם קיים זמן המתנה לראות מה קצב/מהלך ההתאוששות הטבעי של האדם? האם יש הבדל בשיקום לאחר CVA ראשון או לאחר רביעי? מה הקשר בין יכולת הבליעה ליכולת המילולית (אם קיים אכן קשר כזה)? ולבסוף, מהם אחוזי השיקום לאחר אירוע באוכלוסית נשים לאחר גיל 65 (לרמה של מספר מילים במהלך שיחה) תודה רבה על עזרתך.

לעתים ובעקבות CVA יש פגיעה במרכז השפה או במערכת העצבים ההקפית האחראית לפעילות הפה, אשר כוללת את הדיבור והבליעה (שני התפקודים מתקיימים על ידי פעילות אותם האברים). עלכן, פגיעה באברים תפגעה בשני התפקודים. יש תקופה של החלמה ספונטנית (התאוששות מהירה) עם סיום הארוע ועד להתייצבות קצב השיקום, נמשך בין שבועיים למס' חודשים. לאחר מכן יש התקדמות איטית יותר ואם עבודה ושת"פ ניתן לקדם את האדם. אין הבדל בשיקומם של נשים וגברים, אישה בת 64 היא לגבינו צעירה ובעלת סיכוי טוב לשיקום. עם יש CVA חוזרים יש נזקים שהם מצטברים ואז השיקום פחות טוב, באופן כללי, יש הבדלים אישיים רבים ורק מי שמטפל בחולה יכול להביעה דעה מבוססת יותר. ניתן לקבל עוד מידע באתר קלינאי התקשורת בישראל www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה