הדיבור אינו צורך

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/11/2001 | 23:41 | מאת: שירית

ביתי בת ה 7 סובלת מבעיה נפשית. יש לה שפה אך היא אינה משתמשת בה . נראה כי השפה אינה צורך בשבילה לתקשורת.\ קלינאית תקשורת עובדת איתה בגן פעמיים בשבוע. \בבית אנחנו מכריחים אותה לומר מה שהיא רוצה ואם זה מאד חשוב לה היא אומרת משפט. איך אפשר ל"הסביר" לה שאנחנו בני האדם מתקשרים בשפה. תודה.

כנראה שמאפייני השימוש בשפה קשורים ברצון או צורך לתקשר, וזהו חלק בלתי נפרד מהתפתחות השפה. ילד שאינו מתקשר זקוק לטיפול רב מקצועי ועם היא סובלת מבעיה רגשית או נפשית החוסר רצון לתקשר מהווה סימפטום בכל המצב שלה. תתיעצי עם הפסיכולוג והקלינאי שמכירים אותה, בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה