דיבור יתר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/11/2001 | 11:12 | מאת: מאירה

היי רציתי לישאול האים דיבור יתר. קשור לנושא? או כאן זה צרות של עשירים? יש לי בת בת6 וחצי והיא מדברת המון גם בכיתה היא בכיתה א . המורה מתלוננת ואנחנו מתפוצצים. היא מספרת הכול לא מסננת פשוט הכול, בלי הפסקה מהרגע שמתעוררת. אין לה בעיה בלימודים חוץ מהעינין שהיא עוברת מנושא לנושא ולא מסימת דבר. אבל כשיושבים איתה גומרת הכול. היא מפוזרת מאוד. שוכחת איפה היא שמה דברים . ומה היא צריכה לעשות באמצא השעורים היא קמה לדבר איתי ושוכחת להמשיך בשעורים. מה עושים האם זו בעיה או שאני סתם היסטרית. פשוט ראיתי את שם הפורום והחלטתי לכתוב עדיין לא פניתי לשום רופא. האם כדאי לי ליפנות לרופא? ואיזה? אני לא מאמינה בפסיכולוגים. בתודה מראש מאירה

את מתארת תופעה שיכולה לגרום לקשיי הסתגלות וקשורה לשימוש בשפה, בשפה המקצועית שלנו מדובר על "פרגמטיקה" שזה הידע שנירכש משימוש בשפה והופך אותנו למתקשרים רלוונטים, השומרים על הנושא, עונים לעניין ובכמות מספקת של מידע. פני לקלינאי תקשורת אשר מכיר את נושא הפרגמטיקה ואל תוותרי אל קבלת הדרכה, הכוונה וטיפול לפי הצורך.

21/11/2001 | 22:59 | מאת: מאירה

תודה

22/11/2001 | 08:35 | מאת: רונית

גם הבת שלי מדברת ללא הפסק , כולם מעידים שביתי מבריקה לכן תתנחמי , בנוגע לכך שילד עובר מנושא לנושא, תחשבי האם גם את כזאת? רופאה נתנה לי טיפ חשוב בנושא זה, כשהילד עסוק במשהו אף פעם אל תסיחי את דעתו באמצע .

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה