סוגי קולות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/11/2001 | 07:37 | מאת: משה

אשמח אם תוכלי לפרט את סוגי הקולות שיש (בס,טנור וכד'). האם לגברים ולנשים יש מבחינה זאת אותו קול. האם עקרונית אדם יכול לשנות את קולו מבס לטנור או להיפך או שזה דבר מולד ? אשמח אם תפני אותי למקום בו ניתן לקבל מידע בנושא.ניסיתי באנצקלפודיות על נושא כמו קול,מיתרי קול ולא מזכרים על הנושא כלום. בתודה מראש.

קןל האדם נוצר בעקבות ויברציה בין מיתרי הקול, אשר מתרחשת במהלך מפגש בין המיתרים. (המיתרים אינם מיתרים כמן כינור אלה בליתות בתוך חלק העליון של קנה הנשימה, אשר ניקרא גרון, המיתרים נסגרים כמו דלתות של מעלית והויברציה מתרחשת בדופן המשותף בין 2 המיתרים. איחות הקול תלוי במסה ובאורך של המיתרים, בגבר בעל מיתרים ארוכים ובמסה כבדה נוצר קול בצתדירויות נמוכות ובאישה בעלת מסה קלה יותר ואורך קצר יותר הקול בתדירויות גבוהות יותר. שינוי בהפקת הקול ניתן לעשות על ידי שינוי באורך המיתרים. לכל אדם יש אפשרות לשנות את טווח המנעד שלו, בגבולות מסויימים ושינויים דרסטיים וגדולים נעשים בעקר על ידי אנשים אשר אימנו את עצמם לכך. (כמו זמרים ושחקנים אש הינם מקצוענים של הקול) הגדרות הקול (כמו בם, סופר וכו' קשורים לתכונות הקול, במושגים של תדירויות כמו במוזיקה)

20/11/2001 | 07:20 | מאת: משה

תודה על תשובתך ,אבל אני אנסח זאת אחרת ? איזה תכונות קול קיימים ? בס,סופרן ואיזה עוד ? והאם יש לנשים ולגברים מבחינה זאת אותה תכונת קול ?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה