בן שנתיים וחצי- שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/03/2016 | 22:56 | מאת: טלי

שלום, בני בן שנתיים וחצי. ילד מתוק, תקשורתי מאוד. אבל משהו בשפה שלו נראה לי לא תואם לגילו. קשה לי להסביר, אבל אנסה: 1. כששואלים אותו שאלה מאוד קונקרטית "איזה צבע הבלון", "מה אתה אוכל" - הוא חושב מעט ומשיב תשובה נכונה. אולם כששואלים שאלה פתוחה מעט: (מה אתה רוצה לראות בטלויזיה, מה אכלת קודם, מה אתה רוצה לאכול) - הוא לרוב חוזר על השאלה ולא עונה. 2. נדמה לי שיש לו קושי עם שיום- ראשית, הוא טועה המון בשמות (קורא לי אבא ולאבא קורא אמא, מתבלבל בין שמות אחיותיו, שמות מאכלים, קורא לסבא סבתא ולהפך ועוד). 3. זכר/נקבה - מתבלבל ללא הרף (כשהוא רוצה שאתן לו משחק: "אמא בוא משחק", כשמבקש מאביו פרי: "אבא יכולה תפוח". כמובן, מקור ההשוואה שלי הוא ילדים בגילו ואחיותיו שהיו הרבה יותר מפותחות שפתית ממנו בגילו. האם יש טעם ללכת לקלינאית ואם כן מתי? אנחנו בתקופה מעט מורכבת כלכלית... מצד שני נראה לי מיותר ללכת בקופה כי ברור לי שהוא יתבייש או יחשוש ובעיקר יהיה עסוק בלהיצמד אלי, יקח לו בסביבות חצי שעה להפשיר... ואז כבר תסתיים הפגישה. תודה

לדעתי את מתארת בן, לא בת...ויש הבדלים גם בקצב רכישת בשפה. האם יש התקדמות בזמן האחרון, לעומת מה שהיה בחנוכה או תאריך אחר שזכור לך? אם הייתה התקדמות, אין מה לדאוג, כרגע. הוא על הדרך. לגבי טיפול אצל קלינאית תקשורת, הוא נמצא בסל השרותים שהקופה חייבת לספק לבנך,ויש לו זכאות עד גיל 3, ללא הגבלה ולאחר מכן, 27 טיפולים בשנה, עד גיל 6. אם את דואגת, קחי אותו לקלינאי תקשורת, בכל מיקרה תהייה המתנה כי התורים רחוקים. זה יהיה לטובתו בשלב זה, כך שאת לא ממהרת ויכולה להמתין לתור ולשינוי ההתפתחותי הטבעי שלו. לגבי הצמדות אליך, קלינאי תקשורת ידעות כיצד ליצור קשר, זאת האומנות שלנו! רק תאפשרי זאת ותסמכי על איש המקצוע שתפגשי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה