דיבור וזכרון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/11/2001 | 10:06 | מאת: קארין

בני בן שנתים וחצי והחל לדבר מאוחר יחסית (בגיל שנתיים).לאחרונה החל להרכיב משפטים אך נראה שהוא חוזר מתוך זכרון על דברים ששמע וחוזר עליהם, מבלי ל"עבד" בעצמו את המשפט.למשל:הוא מדבר על עצמו בגוף שלישי כששואלים אותו של מי הנעליים האלה (ואלה הם נעליו) הוא עונה "שלך" (במקום" שלי") או במקרה והוא מקבל מכה הוא אומר "הוא קיבל מכה" במקום "קיבלתי מכה" לעומת זאת הוא אומר"אני רוצה.. או לא רוצה... וכד'. האם זו בעיה המחייבת טיפול מקצועי או שמא זה חלק מרכישת שפה והתפתחות תקינה? תודה מראש

זהו שלב בהתפתחות הנורמלית. עקבי אחר ההתקדמות ורק במידה ובמהלך של תקופה של חודשיים שלושה לא תראי התקדמות, רק אז, יש מקום לקבלת איבחון והדרכה ספציפית. תפני את שאליו בגוף שני, מצאתי הרבה הורים שנוהגים לפנות לילד שלהם בגוף שלישי (דודו רוצא לאכול, במקום אתה רוצה לאכול?) ולעצמך בגוף ראשון (לא אמא אוהבת אותך אלה אני אוהבת אוחך). בהצלחה!

20/11/2001 | 22:08 | מאת: אמא

רציתי להוסיף מנסיוני האישי- הבן שלי שמתקרב לגיל 4 דיבר בצורה דומה (הפוך- על עצמו בגוף שני) המון זמן, ומה ששיפר את דיבורו היה שכאשר הוא אמר משפט משובש, למשל "אוי נפלת, קיבלת מכה" על עצמו, הצבעתי עליו ואמרתי "א-נ-י קיבלתי מכה", וכאשר דיברתי על עצמי הייתי מצביעה על עצמי ומדברת כרגיל בגוף ראשון, כך הוא למד שכל אחד יכול להיות"אני". צריך הרבה סבלנות, בסוף זה נקלט. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה