בדיקת שמיעה ABR אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/11/2001 | 00:29 | מאת: הדס

שלום בני בן החודשיים הוזמן לבדיקת ברה (ABR) בתל-השומר - לא עבר בדיקת שמיעה ראשונית באוזן אחת (לא הצליחו להעביר לו את הבדיקה עקב צינון ומשום שאיננו ישן בשעות של הבדיקה...). הבדיקה תיערך בגיל 3 חודשים וינתן לו "סירופ" מרדים כדי שהוא ישן בזמן הבדיקה. רציתי לדעת מספר דברים: - מהי בדיקת ברה? - מהו הסירופ המרדים שנותנים לתינוק? - באם מתגלה כי הוא אכן לא שומע באוזן אחת, מה בכלל ניתן לעשות בשלב זה (או בכל שלב)? - האם זה קריטי לגלות בעית שמיעה באוזן אחת בגיל 3 חודשים או שבעצם ניתן לחכות לבדיקת השמיעה של טיפת חלב של גיל 7 חודשים? תודה

בדיקת ABR הינה בדיקה אוביקטיבית להערכת מסילות בשמיעה באוזן ומהאוזן למוח. היא חלק מבדיקות השמיעה המתקיימים בביה"ח זה מזה מספר שנים. ירידה באוזן אחת יכולה להשפיע מעט על התפתחות השפה והדיבור ועל ההתמצאות במרחב, ואם היא קיימת חשוב לדעת כדי להתיחס במשנה זהירות לבריאות של האוזן השניה. הסירופ ניתן בבקרה רפואית ורצוי שתתיעצי אם הרופא ילדים או אאג על תכונות הטיפול התרופתי המתוכנן. ניתן להמתין עם הבדיקה לטיפת חלב, וכמובן לעקוב אחר תגובות הילד ולהיות מודעים לתפקוד השמיעה. תתיעצי עם קלינאי התקושרת בביה"ח כדי לברר האם ביתצוע הבדיקה הינו חיוני כעת, ותשאלי את כל השאלות העולות בדעתך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה