התפתחות גיל שנה ו 5 חודש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2015 | 20:02 | מאת: אביב

שלום יש לי תינוקת בת שנה ו 5 חודש, אני נתקלתי בכתבה על אוטיזם ושם היה רשום לגבי תנועות מסוימות שיכולות לרמוז על אוטיזם לדוגמה רחרוח באף ונקישות בלשון ובשיניים, אלו 3 דברים שהבת שלי עושה, רח רוח באף היתה עושה בגיל קטן ועכשיו אני שמה לב שהיא מתחילה מדי פעם לעשות זאת שוב, לפעמים אני מוצאת אותה בוהה וכשאני קוראת לה היא מקשיבה, והיא גם מסתובבת כשקוראים לה בשמה,היא מכניסה כמעט כל משחק לפה, כשאני מראה לה איך לשחק היא משחקת היא חוזרת אחרי תנועות שאני עושה היא חוזרת אחרי מילים שאני אומרת היא מבינה כשאומרים לה להביא חפץ מסוים, היא מצביעה לדוגמה על האור ואמרת אור ועל נדנדה, היא יודעת להכניס קוביות לקופסה, היא יודעת לבנות מגדל של קוביותכשאני מראה לה, היא היתה עושה כאילו היא קוראת מספר ועכשיו זה פחת, היא יודעת קולות של חיות, היא מביאה חיבוק ונשיקה כשמבקשים לא תמיד היא רוצה אלא אם כן מראים לה,בגן יש ימים שהיא משחקת ממש יפה ויש ימים שהיא יכולה לבכות כל היום,האם יש מקום לדאגה? כי לפי מאמר זה יש נסיגה בהתפתחות בגיל הזה, אנ קצת הרבה מודאגת, תודה מראש על המענה

07/05/2015 | 20:11 | מאת: אביב

07/05/2015 | 20:12 | מאת: אביב

היא מתעסקת הרבה עם הלשון

לפי התאור לא מתרשמת מבעי, בטח לא אוטזם אשר הינו ביסוד בעית קשר ותקשורת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה