נא עצתך

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/11/2014 | 16:33 | מאת: נעמה

שלום בני בן שש וחצי נפלו לו לאחרונה שתי שיניים קדמיות ורק אתה אני שמה לב לכך שכאשר אומר אותיות שורקות עם מילים כמו סוס סבבה וכו... הוא מוציא את הלשון ממש החוצה והיא מגולגלת כלפי מעלה רציתי לדעת האם אמורים לטפל בזה? מאיזה גיל מטפלים? האם זה מסוכן? אודה לעזרתך

לא מסוכן וגם לא יוצא דופן, הרבה ילדים מדברים כך ומקבלים טיפול לקראת גיל 6. כניראה הוא ככה דיבר מההתחלה אבל לא ראית כי השיניים "הסתירו" את המבט לתוך הפה. ממליצה להתייעץ עם רופא שיניים לילדים או אורטודונט לגבי המרחב שנישאר ריק, אולי רצוי לשקול פלטה או שומר מקום אחר? בכל מיקרה, אין מקום לדאגה בעניין הדיבור.

19/11/2014 | 21:18 | מאת: נעמה

שלום כאמור בהודעה למטה לבני בן השש נפלו שתי שיניים קדמיות וכל פעם שאומר "ס" "ז" "ש" הלשון יוצאת החוצה ומתעגלת הבנתי ממך שעליי לקחת אותו לטיפול. השאלה אם זה אפקטיבי אם אין לו שיניים. או שמא לחכות שתצמחנה תחילה תודה מראש

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה