שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/10/2014 | 13:16 | מאת: נעה

שלום לך, רציתי לשאול לגבי ילד בן שלוש ושלושה חודשים בערך אומר רק את המילה אבא וקולות כמו אה ואו. לא אמר בעבר ולא אומר כלל אותיות נוספות כמו ש,ז,צ,וכו',מבין הוראות ואת כל מה שמדברים איתו אבל מילים לא מוציא כלל וכלל. אוסיף גם שהילד נעשה לאחרונה עקשן ביותר ובוכה לעיתים קרובות מאד אם לא מקבל את רצונו אינני יודעת אולי זה השלכות של המצב ותיסכול. הילד נמצא מתחילת השנה בגן שפתי ועד עכשיו אין שום התקדמות. הייתי רוצה לדעת על מה לדעתך זה עלול להצביע? ומה ניתן לעשות?

על פי תאורך ושילובו בגן שפתי, ניראה לי שמקבל את העזרה שזקוקלה. את יכולה גם לשלב אותו בטיפול אצל קלינאי תקשורת, באופן פרטני, דרך קופ"ח, גם אם אמרו לך שאיננו זכאי, זה לא נכון... מגיע לו טיפול אישי בקופ"ח ללא קשר לשילובו בגן. בגן לא יקבל טיפול מובנה ופרטני של קלינאי תקשורת, באופן עקבי. ואם כן, בהחלט ניתן להוסיף עוד וגם שתקבלו הדרכה אישית. יש ילדים בעלי יכולת למידה עם עיכוב בהתפתחות הדיבור, וההיגוי, ללא מגבלה קוגניטיבית. הוא ודאי עבר אבחונים והערכות וכעת הזמן לתת לו עזרה ולהבין את התיסכול שיש לו בין היכולת הבסיסית ליכולת המילולית. תעזרי בסבלנות ותעבדי איתו יחד. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה