דיבור בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/06/2014 | 23:28 | מאת: רינה

שלום רב, הבת שלי מלאו לה שנתיים וחצי ואינה מסוגלת לדבר כבני גילה אינה מסוגלת לומר משפט שלם אפילו משפט קל, למשל אם רוצה מים רק אומרת "מים" ..אני ממש מודאגת מהקטע הזה כי בתחילת התפתחותה היא כן אמרה מלים וידעה מלא דברים בגיל שנה ידעה לומר שמות של חיות והתאימה שם לצורה. אני בטוחה שהיא יודעת לדבר אבל מסיבה שהיא לא רוצה. יש לציין שהחיים שלנו הם חיים נורמטיביים לגמרי הילדה לא עברה שום טראומה בחיים, אנחנו חושפים אותה להמון גירויים חיצוניים, מטיילים איתה וקונים לה משחקים וכל בני המשפחה סבא וסבתא ודודים מפונקים אותה..האם זה תקין? מה אני יכולה לעשות?

תפני לקלינאי תקשורת, דרך קופת חולים. או באופן פרטי, אבל חבל על הכסף.... מגיע לה אבחון ולך הדרכה, וטיפול לפי הצורך. ובמקביל לקביעת תור, תבקשי מהרופא המטפל להפנותה לבדיקת שמיעה, גם אם את בטוחה שהיא שומעת טוב. בכל מיקרה, אל תסתפקי בתשובה מרגיע של רופא ילדים, אין מה להמתין על פי התאור שלך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה