קושי בביטוי מהיר של אותם אותיות בהגיה שונה במילה.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/06/2014 | 12:30 | מאת: אימם

היי, אני בן 25, דיבור תקין לגמרי, אף פעם לא היו לי בעיות אך לאחרונה אני שם לב שיש לי קושי לבטא מילים שיש בהן את אותה אות שחוזרת בצליל שונה, דוגמא "מפספסת את ה.." הצליל "פספסת את" יוצא לי בגמגום ולפעמים נתקע, או למשל המשפט "בטטת כורסא" ההגיה המהירה של ה"טטת" ואז ישר צליל "כו" מאוד קשה לי. האם זו היא בעיה ספציפית? אם כן האם ישנם תרגולים אותם ניתן לעשות על מנת לשפר זאת? תודה.

הבעיה יכולה להיות העיסוק, אשר יכול לגבול בהארדה ולהוות בעצמו קושי.... הכי טוב, פשוט לדבר לאט ולאפשר לכל הגה את המרחב בתוך רצף הדיבור, מבלי לחפש משהו ספציפי. כניראה שאתה, לפי תאורך, משתייך לקבוצה של הדוברים מהר, הקבוצה של ה"דיבור החטוף" ש"התפקחת" וכעת אתה שם לב לתופעה שבודאע=י הייתה קיימת קודם ולא הקדשת לה תשומת לב. האם קרה משהו בחייך שפתאום אתה רגיש ושם לב לדיבורך? הכי טוב, לא לתת לכך משקל, לכל אדם קורה שפתאום מתחיל לשים לב למשהו וחושב שלא היה שם קודם. בגילך לא מתחילים לגמגם, כך שאת המיךלה הזאת תוריד מהפרק.... בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה