דיבור רם מידי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/05/2014 | 16:50 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. בני בן 48. אדם נורמטיבי, בריא, ללא בעיות בשמיעה. בשנים האחרונות החל לדבר בקול חזק יתר על המידה. מדבר, צוחק, משתעל...וכל פעולה קולית נעשית ברעש נוראי. בשל סיבה זו לא נעים להיות במחיצתו. אני רוצה לעזור לו, כי הרעש שהוא מקים פוגע בו. האם יש דרך לעזור לו ? בתודה, ריקי יפה.

את בטוחה ששמיעתו תקינה? לדעתי יש לברר את בריאות ותפקוד השמיעה, אצל רופא אאג' לאחר מכן, אם הכל "בסדר" ניתן לפנות לקלינאי תקשורת שיבדוק את הנושא לגבי מודעות, מאמץ, תפיסה שמיעתית ועצמית ועוד כמה דברים.. החשבו מכולם, האם מפריע לו או רק לך? מה קורה במקום עבודה או תעסוקה שלו? ואולי לך יש רגישות יתר? רצוי אולי שגם את תבדקי את שיעתך ורגישותך לעוצמת קול ( כחלק מבדיקת השמיעה)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה