בעיה באות ש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/04/2014 | 18:26 | מאת: בנימין

אחותי הקטנה (גיל 4.5) לא מצליחה לומר ש ואומרת במקום זה ס השאלה שלי היא כזאת, בגיל שנתיים היא נפלה ושברה את השיניים הקידמיות יכול להיות שבגלל זה היא לא מצליחה לומר ש אלא ס???? או שזה לא קשור וצריך ללכת לקלינאית תקשורת? תודה רבה

לא ניראה שנפילת השיניים קשורה, כי יש הרבה ילדים שעדיין לא אומרים נכון "ש" בגיל זה. רצוי להמתין לגן חובה או לחלופין,לבקיעת השיניים כדי להגיעה לקלינאי תקשורת. בנתיים דברו איתה נכון ואל תחזרו על השגיעה שלה, יכול להיות שהיא לבדה תשמע את ההבדל ותירכוש את ההגה בעצמה. האם שמיעתה נבדקה? זה שלב א'.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה