תינוק בן שנתיים שלא הוגה את כל העיצורים וההברות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/04/2014 | 15:31 | מאת: יעל

שלום , הבן שלי בן שנתיים. הוא תקשורתי,חייכן שמח ומבין הכל. מדבר הרבה מעל 100 מילים ומחבר משפטים קצרים של 2-4 מילים . הבעיה שבחלק ממילים הוא לא הוגה את כל המילה ומקצר (סא במקום כיסא,צה במקום רוצה וכו' ) ובחלק מהמילים הצליל דומה אבל ההגיה לא (עזר במקום גזר) ובנוסף יש כמה אותיות כמו ל,ר,ס שקשים לו (אומר או במקום לא). מה ניתן לעשות ? האם בעייתי בגיל הזה ? תודה מראש

בגיל זה מוקדם להסתכל ולהתעקב על ההיגוי, תני לו זמן לפתח את שפתו ודיבורו, ללא הפרעה מצידך. תפקידך בגיל זה, להבין ולהשתדל לחזור על המילים, נכון!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה