דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/11/2001 | 12:16 | מאת: מאור

שלום, בני בן שלוש שנים. הוא התחיל לדבר בגיל שנה וחצי שזה יחסית מוקדם. יש לו אוצר מילים גדול (לדוגמא יגיד חותם ולא אף) אך הבעיה היא שיש לו מילים רבות שאינו אומר נכון, והכוונה לא רק לסיקול אותיות אלא למילה מאוד לא ברורה. רק אני והגננת מבינות אותו היטב. שאלתי היא האם צריך לפנות לטיפול בזה או להשאיר זאת כך עד שהזמן יעשה את שלו. אודה לך על יעוץ בנושא. אמא של מאור.

בהחלט זה גיל מתאים לביקור ראשון אצל קלינאי תקשורת אשר לאחר האיבחון יוכל לקבוע האם הגיעה הזמן להתערבות או מספיק לתת הדרכה ולקיים מעקב צמוד. פני דרך הרופא המטפל או ישירות לקלינאי תקשורת באיזור מגוריך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה