אי ספיקת חיך לאחר ניתוח אנדואיד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/02/2014 | 17:50 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן השנה וחצי נותח לפני שבוע וחצי להסרת שקד שלישי. לאחר הניתוח המעדן והמים שהוא אכל ושתה נשפכו לו מהאף. הרופא שניתח הגדיר את זה כאי ספיקת חיך ואמר שזה יסתדר לבד. בימים האחרונים היה שיפור ניכר. היום חזר לגן ושוב יש התדרדרות. האם זו תופעה מוכרת? כמה זמן יש להמתין על להיעלמותה של התופעה? תודה רבה על המענה.

בעקבות המצאות השקדים הייתה אי ספיקה של החך, כעת, החך צריך "ללמוד" למלא את החלל שנוצר העקבות הסרת השקד השלישי. בד"כ זו תופעה חולפת ובודאי מצבו השתפר כבר. במידה ועברו שלושה חודשים ללא שיפור משמעותי, תפני שוב לרופא המטפל

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה