שאלה חשובה על דיבור בקמץ-פתח

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/11/2001 | 00:09 | מאת: ענת

בתי בת 3 וחצי מדברת, אך כל המילים נשמעות כקמץ-פתח - למשל: היא אמרה דגל ישראל אבל זה נשמע כקמץ - האם תופעה זו מוכרת??? כשאומרים לה להגיד את המילה נכון - היא מתקנת אותה אבל רק לאחר ששמעה זאת בהיגוי נכון - מה עושים???

בגיל זה ניתן לפנות לקלינאי תקשורת אשר תעבוד בשלב ראשון על האבחנה השמיעתית ובמקביל על הפקת התנועה הבודדה. בקשי מהרופא המטפל להפנותה או תפני באופן עצמאי, בהתאם לנוהג בקופ"ח בו הינך מבוטחת. ניתן גם לפנות באופן פרטי דרך אגודת קלינאי התקשורת לטל: 9217815-03 בגיל זה ניתן כבר לטפל בתופעה ואין טעם להמתין. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה