הפרעות בשמיעה ? (אולי לא בשמיעה)?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/10/2001 | 16:55 | מאת: דני

שלום, אשמח לקבל עזרה ראשונית או הפנייה בבעיה שקיימת אצלי: מזה זמן לא קטן (כמה שנים) אני סובל מבעיות הבנת משפטים מורכבים כשאני שומע אותם מדיבור. אני אפרט: כשמישהו אומר לי "לך תוריד את הזבל" או משהו דומה, אני מבין אך כשמישהו מסביר לי משהו יותר מורכב כמו למשל באיזה סדר עלי להרכיב משהו או לעשות פעולה שהיא קצת מסובכת, אני לא מבין, התופעה הוא שאני כאילו לא זוכר את מה שנאמר בתחילה וזה גורם לי לבקש שוב בצורת "מה???" או "לא בהנתי" ורק אחרי הפעם השנייה ואולי השלישית אני מבין. הבעייה פחות חזקה כשמדובר בשיחת טלפון ולא פנים מול פנים. אני חושב שבקריאה הבעייה קיימת אך איני בטוח. אני חושב שאני בחור חכם והבעייה מאוד מפריעה לי בחיים. זו הפעם הראשונה מזה זמן רב שאני פונה לעזרה בקשר לבעייה הזו. אשמח לקבל עזרה תודה דני (שם בדוי)

בבית חולים שיבא, יש מחלקה להפרעות בתקשורת, שם ישנו, המכון האודיולוגי מערך של בדיקות להערכת תפקודי שמיעה מרכזיים, אלה התפקודים המקשרים בין השמיעה באוזן לשמיעה במוח, וכוללים זכרון, אבחנה שמיעתית, פיענוח של מילים ומשפטים וחלק גדול של התפקודים אשר בהם אתה מרגיש קושי. בקש מרופא אאג להפנותך לאיבחון של מערכת השמיעה המרכזית במכון זה, בהתאם לתןצאות יוכלו להחלית על תוכנית התערבות ייחודית. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה