הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/10/2001 | 14:47 | מאת: שרית

ביתי בת 4 וקצת ולדעתי היא סובלת מ בעיה :לא מרוכזת, כועסת הרבה , סגורה אני בתור אמא מרגישה שהיא שונה מהרבה ילדים בני גילה אבל מאז ששמתי לב לזה והערתי את תשומת ליבו של בעלי, קרובי משפחה אחרים ואת האחות בטיפת חלב כולם הרגיעו אותי שזה יעבור . לי זה נראה כבעיה יותר רצינית ורציתי לדעת מהם הסימנים לראות אם יש בעיה מעבר למה שנראה כ"סתם בעיה" שתעבור עם הגיל. ואיך בודקים אם הילד היפרקטיבי .

31/10/2001 | 12:11 | מאת: פרידה קורנברוט

האם הדואגת זכותך וחובתך להגיע לבדיקה ולבירור תחושותיך ורגשותיך. את וכולה לפנות למכון להתפתחות הילד, שם יש צוות רב מקצועי אשר יכול לעשות תצפית, הערכה ואיבחון של הקשיים המתגלים. כדאי שתשאלי עם הגננת של בתך, לעתים ובמידה והיא משולבת בגן תרום חובה או עירוני, יש פסיכולוג חינוכי בגן שיכול להנל תצפית ושיחה איתך ולדעת אם יש מקום לדאגה. אל תסתפקי בתשובה "יהיה בסדר: כל זמן שאת מרגישה ש"משהוא לא בסדר". בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה