לא אומר את האות ל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/12/2013 | 20:25 | מאת: עמית

שלום, בני בן שלוש וחודשיים. מדבר שוטף כבר מגיל שנתיים. הוא אינו מבטא את האות- "ל" במקומה משתמש באות "ר". למשל- אני מתגרש במקום אני מתגלש או אורטר במקום אורטל. שמתי לב שקשה לו להרים את הלשון למעלה הוא יכול כלומר היא אינה קשורה (היינו אצל רופא) אבל כשאני מבקשת ממנו למשל ללקק את השפה העליונה אינו עושה זאת- לא מצליח... האם עליי לפנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת?

עדיין מוקדם לטיפול, יכול להיות שירכוש אתה בעצמו, ותפקידך לדבר איתו נכון, לא לתקן, לא לחקות ולא לנסות ללמד אותו. אם הוא אומר ט ד אז כניראה שאין הגבלה בתו הלשון. האם הוא לועס מזון קשה ומקבל מרקמי "רגילים"? אם כן, אז אפשר להמתין עד גיל 5, אם את מאד מותרדת, תפני לאבחון אבל לדעתי עדיין מוקדם לטיפול

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה