שיבושי היגוי - בן 3 ו-8 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/12/2013 | 20:43 | מאת: אורנה

שלום, לבני אוצר מילים עשיר ומפותח, והוא מדבר ללא הפסקה. היה לו קושי בהגיה של האות "ר" (החסיר אותה - במקום "פרה" היה אומר "פאה"), ולאחר שתרגלתי איתו, בשבועות האחרונים התגבר על הקושי וכעת משלב את האות "ר" בצורה מושלמת בהרבה המילים ואף מתקן את עצמו במידה וטעה. שיבוש נוסף שנשאר הוא החלפה של התנועות - בעיקר שימוש בקמץ במקום צירה, שורוק במקום חולם (לדוגמה "אורז" - הוא מבטא כ- ooraz). גם כאן אני מתקנת אותו ולעתים הוא מצליח. חלק מהמילים כבר הסתדרו והייתי אומרת שיש מגמת שיפור איטית. יש לציין כי הוא כן יודע לבטא את הצלילים צירה ושורוק במילים אחרות. כמו כן הדיבור מלווה במעין ניגון/משיכה של המילים (לפעמים נשמע כאילו הוא שר). לאור השיבושים הנ"ל קצת קשה להבין אותו. הגננת המליצה לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת. הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך, עד כמה שאפשר... כמו כן - לאן עליי לפנות? אנחנו שייכים לקופ"ח כללית. תודה רבה.

בד"כ הגננות יודעות מתי להפנות את הילד לבדיקה אצל מומחה. קחי את המלצת ותפני לקלינאי תקשורת דרך הקופה, יש לו זכאות לטיפול וכדאי מאד לפנות כך כי הקלינאים בקופה הינם בעלי ניסיון רב עם ילדים. תשאלי בקופה שלך כיד יש לפנות ובכל מיקרה, רק ליתר בטחון, תבקשי מרופא דים להפנותו לבדיקת שמיעה, גם אם את משוכנעת שאין בעיה בשמיעה. זה הגיל לאפשר לו לרכוש את הדיבור הברור. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה