בת 2.9

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/11/2013 | 11:32 | מאת: דליה

שלום, הבת שלי בת שנתיים ותשעה חודשיים ילדה מאוד נבוננה ומופתחת לגילה..אך בזמן האחרון שמתי לב לדיבור שלה..היא אומרת את האות ר' כאות.ל'..לדוגמא:רוצה-לוצה..רעש-לעש..וכד'..אני מתקנת אותה ומנסה להגיד שתגיד ר' היא מנסה אבל עדיין..האם צריך לפנות לאנשהו??אשמח לעזרה תודה

האות "ר" נרכשת יחסית מאוחר על ידי חלק גדול של הילדים. המטלות השפתיות כעת הן הרחבת אוצר המילים, מבנה משפט מורכב וסיפור, ברצף. אניין ההיגוי בשלב ב', לקראת גיל 5, במידה ולא רכשה אותו קודם לכן. בנתיים דברי איתה נכון ואל תחזרי על השיבושים, וחשוב ביותר, אל תנסו שהיא "תגיד" הרי היא כעת לא יכולה וזה יגביר את הביקורת העצמית ותחושה לא טובה... תניחו לתהליכים טבעיים ונורמליים להתרחש, לא בלחץ!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה