בעייה עצבית?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/11/2013 | 21:22 | מאת: אלי

שלום פרידה, אני בן 42 לפני חודש וחצי היה לי ריב מילולי עם התרגשות קשה. למחרת התקשתי להוצא את המילים מהפה.במשך חודש גמגמתי במצבים של התרגשות אך לאורך הזמן חל שיפור ותדירות הגימגום ירדה,אך אני הוגה את המילים לא בצורה הנכונה,כלומר לא עם ניקוד נכון(כמו עולה חדש)ולפעמים בולע את המילים.התחושה שיש תקיעות מסוימת בשטף הדיבור עד כדי מעצורים מוחלטים לפעמים. שאלה:1.האם לדעתך נגרמה לי פגיעה בעצבי הפה בתוצאה מההתרגשות? 2.איך אפשר לבדוק את זה? 3.אם כן,איך אפשר לפתור את הבעיה ולהחזיר אותי למצב בריא כמו שהייתי(חופשי ומאושר)? אשמח לקבל תשובה פרטנית. תודה

אף אחד לא מתחיל לגמגם מעבר לשנות הילדות, אלה אם יש סיבה אורגנית. יכול להיות שבמהלך ההתרגשות החזקה עברתה איזה שהו אירוע נאורולוגי, לא קשור לאברי הפה אלה למרכז במוח. תתיעץ עם רופא נאורולוג, הוא יבדוק אותך לעומק ויתן את האבחנה, אם התופעה נמשכת ללא ממצא אורגני, תפנה לפסיכולוג ותלמד להשתלת על עוצמת הרגשות והכעסים, אם הפסיכולוג יחשוב שיש צורך או אם יש ממצא אורגני, ניתן לפנות לקלינאי תקשר. כל טוב ותשמור על עצמך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה