האם תלת לשוניות בין ההורים יכולה לבלבל את הילדה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/10/2013 | 12:11 | מאת: יובל

שלום אני ישראלי ואישתי לא. נולדה לנו ילדה לפני חודשיים והחלטנו כמובן, שאני אדבר איתה רק עברית ושאשתי תדבר איתה רק רוסית. ואנחנו בהחלט מקפידים על כך. העניין שבינינו אנחנו משתמשים גם באנגלית, כי הרוסית שלי בסיסית מאוד והעברית של אשתי גם כן בסיסית.כך שלמעשה כדי להבין אחד את השני אנחנו מדברים בסוג של ערבובייה של שלוש שפות. האם הדבר יכול לבלבל את הילדה או ליצור איזו בעיה בעתיד? תודה

אם אתם עושים עירבוביה של שפות, מצבכם בהכי רע! תחליטו שכל אחד ידבר איתה שפה אחרת, רק אם אתם תצליחו לעשות זאת בעקביות ומבלי לפגוע בשלמות השפה המדוברת. אני מניחה שעם הזמן אתם תלמדו ואתה השפה ותחליטו מה לעשות, בנתיים כל עוד היא קטנה, הכי חשוב התקשורת, ללא התייחסות לשפה זו או אחרת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה