ילד בן 3 שלא יודע להגיד את האות "ר"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/10/2013 | 08:25 | מאת: אמא

שלום, יש לי ילד כמעט בן 3. מפותח לגילו ומדבר באופן שוטף. הבעיה שהוא לא מצליח להגיד את האות "ר" ואומר במקום את האות "ל". האם לדעתך יש צורך לפנות לקבל טיפול כבר בשלב זה? האם יש דרך לנסות ללמד אותו להגיד את האות "ר"? אשמח לדעתך,

בגיל זה יש מטלות יותר חשובות ועקרוניות בתחום השפה... תני לא להתקדם בקצב שלו מבחינת הדיבור. מרבית הילדים לומדים להגות את ה "ר" כשהם בשלים מבחינה פונולוגית, שמיעתית וביצועית ואם לא, אנו נלמד אותו בכיף בגיל 5. עד אז הכי טוב לא העורר את שתומת ליבו ובודאי לא לנסות "ללמד אותו", הנסיון יכול להפוך לסיוט לילד שאיננו בשל ומוכן והצלחה מיידית לילד בשל ומוכן, הבנת?... תאוהבי אותו ותעודדי אותו להמשיך ולא לחקות או לשנות מילים בשבילו, דברו אליו באופן טבעי ונכון ותנו לו אפשרות להתפתח בכיף!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה