הבדלים בין כתיבה לדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/10/2013 | 13:41 | מאת: גגג

היי, אני שם לב להבדלים מהותיים בין יכולת ההתנסחות שלי בעל פה, לבין יכולת ההתנסחות שלי בכתב. גם יכולת השיום שלי היא נמוכה, והייתי שמח לדעת האם יש קשר בין הדברים. בנוסף, אני מרגיש שאני יותר "מבריק" כאשר אני כותב, לעומת דיבור בעל פה האם יש קשר בין זה לבין נשימות ? (חמצן למוח וכו'..)

אצל כולנו יש הבדל בין הכושר ההתבטאות בעל פה והכתב, ויש כאלה שבכתב, עקב היכולת לבדוק את עצמם ולתכנן מה להגיד, הם מתבטאים יותר טוב מאשר בעל פה, שאז הדיבו ריוצא מהפה ביתר מהירות ולעתים בפחות ביקורת. לא קשור בד"כ לנשימה או תכונות פיזיות אחרות

17/10/2013 | 14:07 | מאת: גגג

גם אם אני ממש מרגיש יכולת שכלית אחרת בין השתיים ? (אני מרגיש שאני חושב הרבה יותר "נכון" כשאני לא מדבר בעל פה)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה