אוצר מילים של בת שנה ועשר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/10/2013 | 11:45 | מאת: אפרת

שלום רב, ביתי בת שנה ועשר...ובחודש האחרון שמתי לב לקפיצה מאוד משמעותית בהתפתחות אוצר המילים שלה...ממצב של אוצר מילים מאוד מצומצם שלא התפתח , בבת אחת התחילה פתאום להגיד יותר ויותר מילים ברמה שממש כל יום או כל כמה ימים היא אומרת מילה חדשה, כמובן שזה מאוד משמח אותי ומרגיע אותי שהיא מתפתחת בסדר ולאט לאט משלימה את הפער בדיבור. שמתי לב שכל המילים שהיא אומרת הם בעצם שמות עצם...היא לא אומרת פעלים בכלל...לאחרונה התחילה להגיד מספר מילים שמסמלות על תקשורת : כמו כן, לא , בי וגם התחילה לקחת את הפלאפון שלי להצמיד לאוזן ולהגיד הלו... חשוב לי לציין שאני לא מרגישה שיש לה בעיה בתקשורת היא מאוד אוהבת לשתף במשחק, ואם היא רוצה שאני אראה לה משהו או אביא לה משהו וכו היא אומרת לה את זה בשפה שלה..מה שלפעמים מקשה עלי כי אני לא תמיד מצליחה להבין מה היא רוצה. האם זה תקין, והאם יש דרך לעזור לה להתחיל גם להגיד פעלים, או שזה אמור לבוא לבד כמו שהתחילה להגיד מילים חדשות שמות עצם לבד? כמו כן שאלה נוספת...הבנתי שבגיל שנתיים ילד צריך להגיד כבר צירוף של שתי מילים. מכיוון שביתי התחילה רק עכשיו לצבור את האוצר מילים שלה...עד מתי עיכוב של צירוף שתי מילים נחשב לתקין ומתי היית ממליצה לבדוק את הנושא. תודה וסליחה על האורך...

מכוון שהי אבתנופה התפתחותית, אין לך מה לדאוג כעת, אם תרגישי שנעצרת או לא מתקדמת אז תפני ולא לפני גיל שנתיים וחצי...אבל לפי מה שכתב ניראה לי שהיא תדביק את הפער

08/10/2013 | 08:36 | מאת: אפרת

תודה על המענה, מה לגבי כך שכל האוצר מילים מורכב רק משמות עצם? האם זה תקין? האם יש דרך לעזור לה להגיד פעלים? או שזה משהו שיבוא ממנה לבד

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה