בת שלוש-לא מבטאת אותיות ג' ו ק'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/10/2013 | 21:58 | מאת: גיל

היי, בתי תהייה בת שלוש בעוד חודש. היא לא הוגה את האותיות ג' וכן ק'. במקום קוף אומרת תוף( ת' במקום ק') ובמקום גדול אומרת דדול (ד' במקום ק'). בעבר גם לא אמרה ח' אלא ה' אך עכשיו היא הוגה את האות ח' במילה כפי שצריך. אני מנסה לתקן אותה, אך היא לא מעוניינת ואומרת לי "אני אגיד כשאגדל". שאלתי, האם ייתכן ויש לה בעיית שמיעה כלשהי? כי לי נראה שהיא שומעת מצויין. האם עלי להתחיל לדאוג ולפנות לקלינאית תקשורת? אם לא, מתי זה אמור להסתדר מעצמו? תודה!

היא צודקת! עדיין צעירה מדי לטיפול, היא צריכה לפתח כמה מיומנויות לפני שתוכל ללמד את עצמה, ואם במהלך השנה, עד לקראת גיל 4 עדיין לא הצליחה, אז, קחי אותה לטיפול ותני לה ללמוד כשתהייה בשלה וכך לא תעמידי לפניה קשיים לפני שהיא מוכנה לעבור ואתם! אל תנסי לתקן או ללמד, כשהיא תבשיל תעשה זאת בלי קושי.... בנתיים תקפידי לדבר איתה נכון ולא לשמר את השיבושים

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה